ליצירת קשר השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    פירוק שותפות במקרקעין

    פירוק שותפות במקרקעין – כל המידע

    נכס מקרקעין הוא נכס יקר ערך ולעיתים נכסים אלה נרכשים ע"י יותר מאדם אחד. לכן, ישנם לא מעט מקרים בהם בעלות על נכס לא תהיה של אדם יחיד אלא של מספר שותפים, שניים ואף יותר מכך. כאשר מדובר על נכס מקרקעין לא תמיד יהיה ניתן לחלקו בין בעליו באופן פיזי, מה שנקרא חלוקה בעין. כאשר מדובר על נכס שהוא מגרש בלבד , פירוק שותפות במקרקעין יכול להתבצע גם באמצעות חלוקה בעין ע"י חלוקת המגרש לחלקים שווים. כאשר הנכס הוא דירה, נדרש למצוא דרך אחרת כדי לבצע את הפירוק.

    דרכים נוספות לבצע פירוק שותפות במקרקעין

    כאמור, חלוקה בעין היא אחת הדרכים לבצע פירוק שותפות במקרקעין אך ברוב המקרים היא לא תתאים שכן מדובר על דירה שלא ניתנת חלוקה בעין. אחת הדרכים לפרק את השותפות היא ע"י מכירת חלקו של השותף המבקש לצאת מן השיתוף לשאר השותפים החולקים ביניהם את זכויותיו של אותו שותף. אם ישנו רצון של כלל השותפים לפירוק השותפות ואחד מהם מעוניין בנכס, ניתן למכור את חלקם של השותפים לאותו שותף שהופך להיות בעלים יחיד. אם אין שותף אחד היכול או מעוניין לקנות את חלקם של האחרים, ניתן למכור את הנכס לקונה לצד שלישי ולחלוק בתמורה.

    מהו הסכם שיתוף ולכמה זמן הוא תקף?

    עפ"י חוק כאשר ישנו רצון לפרק את השותפות, בית המשפט ייענה לבקשה ברוב המקרים ויחפש את הדרך המתאימה ביותר לפירוק השיתוף. עם זאת, כאשר ישנו הסכם שיתוף המורה על כך שלא ניתן לפרק את השיתוף, או מחריג מצבים מסוימים לפירוק, בית המשפט יבחן את הוראות הסכם השיתוף בטרם יקבל החלטה. עדיין, הסכם שיתוף אשר בו הוראה כי לא ניתן לפרק את השיתוף אינו תקף לנצח. פירוק שותפות במקרקעין היא עניין מורכב בכל מקרה ובכל הנסיבות בהן נוצר השיתוף, בין אם זו שותפות של בני זוג שנפרדים של אחים שקיבלו את הנכס בירושה או כל מקרה אחר. לכן, חשוב שינהל את המהלך עורך דין עם ניסיון רב בתחום.

    עו"ד שי שלום ביטון מתמחה במקרקעין, ירושות וצוואות. כמי שמתמחה בשני התחומים, הוא מסייע ללקוחותיו באופן מקצועי ביותר בפירוק שותפויות במקרקעין גם במצבים מורכבים כמו פירוק שותפות בעקבות ירושה. מוזמנים ליצור קשר.

    פירוק שותפות במקרקעין

    עורך דין פירוק שיתוף במקרקעין

    שיתוף במקרקעין נוצר עקב נסיבות שונות. הדבר יכול לקרות מתוך בחירה, למשל כאשר מספר שותפים מחליטים לרכוש  יחד נכס, אך לעיתים הדבר אינו נוצר מבחירה, למשל כאשר הורים מורישים לילדיהם את דירתם. בכל מקרה פירוק שיתוף במקרקעין אינו הליך פשוט ויש למצוא את הדרך הנכונה לבצע את הפירוק באופן שיהיה מקובל על כולם. עורך דין פירוק שיתוף במקרקעין יוביל את המהלך ויסייע בהתמודדות עם מחלוקות שעלולות לצוץ בקביעת הדרך בה יתבצע הפירוק וגם ביישומו.

    כיצד יסייע עורך דין פירוק שיתוף במקרקעין לסיום מוצלח של המהלך?

    כל מקרה של פירוק שיתוף במקרקעין יהיה שונה מאוד ממקרה אחר, זאת גם בשל הנסיבות השונות שבעקבותיהן  נוצר השיתוף. כאשר מספר אנשי עסקים מחליטים לחבור יחד ולרכוש נכס למטרה כזאת או אחרת הדבר יהיה שונה לחלוטין מאחים אשר ירשו את בית הוריהם או כאשר אלה בני זוג המפרקים את השיתוף על דירה משותפת בעקבות פרידה. עורך דין פירוק שיתוף במקרקעין יבחן היטב את נסיבות המקרה ואת כלל הנתונים הנוגעים הן לשיתוף והן לנכס. אם למשל זהו בניין בו ישנן יחידות שונות, ניתן לרשום אותו כבניין משותף וכך לבצע את החלוקה בין השותפים. כאשר זו דירה סטנדרטית, יהיה צורך לבצע מכירה, כאשר כעו"ד מקרקעין יוכל עורך הדין ללוות את תהליך המכירה הן לגורם חיצוני והן לאחד השותפים.

    בחירה נכונה של עורך דין: צעד חשוב בדרך לפירוק השיתוף

    פירוק שיתוף בהסכמה דורש תיאום והסכמה בין השותפים. לכן, במקרים אלה בחירת עורך דין פירוק שיתוף במקרקעין צריכה להיות משותפת. בחירת עורך הדין המתאים היא קריטית לסיום המהלך באופן הנכון ביותר. עורך הדין צריך להיות מומחה במקרקעין, להכיר את החוקים הרלוונטיים לפירוק שיתוף ולמקרקעין בכלל, כדי שיוכל ללוות גם את העסקה שתתבצע כדי לפרק את השיתוף. הוא צריך להיות בעל יכולת להובלת מהלכים, לפתור מחלוקות בין השותפים ולמצוא את הדרך הנכונה ביותר עבור כל הנוגעים בדבר.

    עו"ד שי שלום ביטון מתמחה במקרקעין וכן בירושות וצוואות ולו ניסיון רב בטיפול בפירוק שיתוף במקרקעין תוך מתן ייעוץ וייצוג מקצועיים ויחס אישי. מוזמנים ליצור קשר במספר 077-4064053 או 052-8907690.

    איחור במסירת דירה מקבלן

    ליצירת קשר

    השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם




      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      077-4064053 WhatsApp